Шрам після кесаревого розтину

Шрам після кесаревого розтину

  • Posted by vkuznetsova
  • On 12.08.2020
  • 0 Comments

Кесарів розтин є однією з найбільш безпечних і простих порожнинних операцій. І багато жінок наполягають на проведенні цієї операції лише через те, що бояться народжувати природним шляхом.

Але не слід забувати, що це хірургічне втручання, яке здійснюється строго за показаннями лікаря.

Після Кесарева розтину, як і після будь-якої іншої операції, залишаються рубці, з якими жінка жити не повинна. Добре, що сучасні технології та медичні препарати дозволяють зберегти тіло у чудовій формі без шрамів та рубців.

 

Типи розрізів при кесаревому розрізі

Для операції можна вибрати різні види розсічень. Все залежить від того, плановий це кесарів розтин або є загроза життю для мами та малюка. Існують такі види перерізу:

 

 Розріз по Джоел – Кохену. Такий розріз здійснюється між надлобковою складкою та пупком, в середньому на 3 сантиметри нижче за середину відстані між ними.

  Корпоральний кесарів розтин. Вертикальний розріз передньої черевної стінки від лобкової зони до пупка. Цей спосіб застосовується лише у разі загрози життю матері чи дитини. Перетин робиться різко, але виходить дуже великим.

 Кесарів розтин за Пфанненштилем. Розріз поперечно лобкової зони.

Не важливо, який розтин було виконано і наскільки акуратно було зроблено шов, шрам швидше за все залишиться.

 

Формування рубця

Післяопераційні шви потребують щоденної обробки антисептиками. Крім того, до зняття швів взагалі не рекомендується мочити рану.

Якщо загоєння проходить добре, то на шостий день після операції знімають шви. Якщо для ушивання використовувалися матеріали, що саморозсмоктуються, то через 70-120 днів вони пропадають самі.

І якщо на матці рубець може сформуватися лише через 2 роки після операції, то на шкірі цей процес починається вже наприкінці першого тижня.

 

Що робити далі?

Коли рана підсохла і шкірний рубець тільки починає формуватися, пора починати лікування силіконовим гелем Наскар. На перших етапах загоєння силіконовий гель допомагає зменшити свербіж та почервоніння. Крім того, Наскар призначений для розгладження сполучних утворень шкіри.

Однією з переваг використання гелю є мембранна плівка, яка захищає рану від вологи, впливу хімічних елементів та бактеріального впливу, що гарантує швидке загоєння без ризику зараження рани.

Годуючі мами так само можуть не переживати, адже силіконовий гель Наскар можливо використовувати абсолютно всім – дітям від народження, вагітним і мамам, що годують.

Шрам від кесаревого розтину не повинен приносити жінкам дискомфорту. Одягайте відкриті купальники, адже ваш шрам буде практично непомітний з Наскар

 

0 Коментарі